Здоров'я для життя,
           здоров'я для людей!

Запорізький діагностичний центр виділив 100 сертифікатів на безкоштовні аналізи для онкохворих дітей.

Щорічно у ЗОКДБ реєструється від 30 до 40 дітей із онкопатологіями. Для ранньої діагностики необхідний комп'ютерний томограф, якого немає, як державного фінансування цієї категорії хворих. За словами завідувача відділення гематології Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні Андрія Бородіна, основна проблема, яка існує на даний момент, – це недосконалий національний перелік медикаментів, куди мають бути включені щонайменше 80 найменувань онкогематологічних препаратів. На даний момент у цьому списку всього 34 препарати. Таким чином діти ризикують залишитись без якогось етапу лікування.

За даними лікарів, в останні роки в Запоріжжі вдалося підвищити відсотки лікування окремих різновидів раку у дітей (гострий лейкоз 81,3%, лімфома Ходжкіна 85%, неходжкінська лімфома - 87%, солідні пухлини (ЦНС) - 75-78% ). Але в Україні досі не провадяться окремі різновиди трансплантацій (від неспорідненого донора). Таким дітям призначають дороге лікування там. І поки батьки витрачають час на пошуки фінансової допомоги та організацію лікування – шанси на лікування дитини тануть. Адже для онкохворої дитини час – це найголовніше.

Медики зазначають, що у Запорізькій обласній клінічній дитячій лікарні зараз немає спеціального приладу – токсикологічного аналізатора для окремого етапу лікування гострого лейкозу. Також потрібні комп'ютерний томограф, витратні матеріали для існуючого обладнання, належне облаштування палат та ремонт у відділеннях. Потрібна широка підтримка батьків щодо надання донорів, крові, фінансів, ліків, аналізів та ін.

На запит лікарів відповів новий партнер БФ «Щаслива дитина» – ДЦ «Медлайф-Біо» в особі голови ради директорів Олени Осташинської. На прес-конференції завідувачі відділень отримали 100 сертифікатів ДЦ "Медлайф-Біо" номіналом 150 гривень кожен на безкоштовні аналізи для онкохворих маленьких пацієнтів ЗОКДБ. Окрім сертифікатів на безкоштовне обстеження пацієнтів, ДЦ «Медлайф-Біо» надав відділенню онкології ЗОКДБ лабораторну центрифугу, оскільки найвідповідальніші етапи у клінічних дослідженнях – це центрифугування крові для отримання плазми, сироватки та формених елементів крові. /p>









ТОВ "ДІАГНОСТИЧНИЙ ЦЕНТР"МЕДЛАЙФ-БІО" 2022 © Всі права захищені.                  info@medlifebio.com.ua