Здоров'я для життя,
           здоров'я для людей!
Печень ? життєво важливий внутрішній орган людини, що знаходиться в черевній порожнині і виконує велику кількість різних функцій.

Головна з них – це збереження чистоти та сталості внутрішнього середовища організму. Печінка є фільтром, який приймає на себе весь потік речовин, у тому числі отруйних, що надходять з кишечника (алкоголь, ліки, барвники та консерванти з їжі, мікробні токсини, віруси), а також знешкоджує та видаляє з організму токсичні кінцеві продукти обміну речовин (наприклад, аміак, фенол, ацетон). За добу вся кров людини фільтрується через печінку понад 400 разів.

 
Крім того, печінка:
-бере участь у травленні шляхом секреції жовчі в кишечник;
-синтезує життєво необхідні білки;
- запасає надлишки глюкози та звільняє її за потреби;
-синтезує холестерин та ліпопротеїди;
-бере участь у зберіганні та обміні вітамінів А, В, С, D, E, К, РР.


Тому симптоми страждання печінки дуже різноманітні. Це і порушення роботи імунної системи, а значить опірності організму до хвороб та інфекцій; це і «проблемна» шкіра, кровоточивість, надмірна вага, різноманітні гінекологічні скарги у жінок, включаючи ранній клімакс. Захворювання печінки можуть сприяти ранньому розвитку атеросклерозу та його ускладнень у вигляді інфаркту та інсульту.

Порушення вуглеводного обміну при хворобах печінки може закінчитися розвитком цукрового діабету 2-го типу.

Оскільки печінка є найбільшою травною залозою, при зашлакованій печінці часті скарги на запори, або частий рідкий стілець, печію та тяжкість у шлунку, неприємний запах з рота, нудоту, блювання.

Характерним симптомом ураження печінки є потемніння сечі та знебарвлення випорожнень. При цьому у людини можуть бути болі в області самої печінки.

При всіх зазначених симптомах, а також при безпричинній слабкості, стомлюваності необхідно звернутися до лікаря та дослідити стан печінки.

Найбільш часті різновиди хвороб печінки: гепатити та цирози. Їх причини: вірусні та паразитарні інфекції, алергічні реакції, токсичні агенти (алкоголь, ліки), порушення відтоку жовчі, порушення притоку та відтоку крові, цукровий діабет.

Понад 70% всіх хвороб печінки посідає вірусні гепатити. На жаль, останніми роками в Україні відзначається чітка тенденція до збільшення частоти хронічних гепатитів та пов'язаних з ними цирозів, причому як у дорослих, так і у дітей.

Своєчасна діагностика печінкової патології та її ефективне лікування потребують спостереження у кваліфікованого фахівця, і можливі лише з урахуванням даних лабораторного обстеження.

Пропоновані діагностичним центром «Глобал-Діагностик» тести та профілі обстеження дозволяють виявити наявність патології печінки, встановити причину захворювання та простежити за ефективністю лікування.

Профілі

Пічниковий комплекс: АЛТ, АСТ, ГГТ, ЛФ, білірубін о/п, заг.білок, альбумін, тимолова проба

 
Первинний скринінг інфекційних гепатитів
HBsAg, HAV-IgM, HBcAg-total, anti-HCV-total

Діагностика гепатиту А

Вірус гепатиту А, антитіла IgM (Anti-HAV-IgM)

Діагностика гепатиту В
Вірус гепатиту B, поверхневий «австралійський» антиген (HBsAg)

Вірус гепатиту B, антитіла до поверхневого антигену (Anti-HBs)

Вірус гепатиту B, антиген інфекційності (HBеAg)

Вірус гепатиту B, антитіла IgМ до ядерного (core) антигену (Anti-HBс-IgМ)

Вірус гепатиту B, сумарні антитіла до ядерного (core) антигену (Anti-HBс-total)

  Діагностика гепатиту С

Вірус гепатиту С, антитіла IgM (Anti-HСV-IgM)

Вірус гепатиту C, сумарні антитіла (Anti-HCV-total)








ТОВ "ДІАГНОСТИЧНИЙ ЦЕНТР"МЕДЛАЙФ-БІО" 2022 © Всі права захищені.                  info@medlifebio.com.ua